COMPETITIE

REGULIERE COMPETITIE ÉN EREDIVISIE BIJ SQUASH UTRECHT

Squash Utrecht is één van de grootste competitie-clubs in Nederland, en met succes! Niet alleen hebben we op nationaal niveau de landstitel binnengehaald, maar elk jaar hebben we kampioenen binnen onze club! Om competitie te spelen hoef je dus zeker niet al volwaardig topsquasher te zijn. Elk seizoen wordt er door Squash Bond Nederland verschillende competities georganiseerd, maar vooral: voor elk niveau. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de basiskennis van squash(regels) kent, en als je dat hebt staan er ook teams op jou te wachten!

Standen huidig seizoen 2019-2020 (per december 2019, halverwege het seizoen)

KLIK HIER om terug te vinden wat onze teams het afgelopen seizoen gepresteerd hebben.

INTERN/LADDER

Je kent het spelletje van je vaste tegenstander wel? Naast de reguliere competitie welke georganiseerd wordt door Squash Bond Nederland is er ook een interne competitie, ook wel de ladder genoemd. Dit is een leuke en leerzame manier om je spel te verbeteren: deze competitie is bedoeld voor leden (zowel studenten, dag en volledig leden).

Op dit moment zijn er 26 poules op volgorde van sterkte. Je speelt in circa zes weken tegen ongeveer vijf tegenstanders die in je poule zitten. Win je je poule, dan stijg je naar de volgende! . Je daagt zelf de mensen uit je poule uit en maakt een squashafspraak. De boeking van de baan doe je ook zelf of je tegenstander, hierdoor kan je op je eigen gewenste tijd en dag spelen (let op: studenten en dagleden moeten rekening houden met hun speelmogelijkheid, die alleen in de daluren geldt).

Wanneer je je inschrijft kost het voor een seizoen 10 Euro p.p. en wordt je ingedeeld in de volgende poule. Aan het eind van het seizoen (jaarlijks in september) zijn er hele mooie prijzen te winnen, afhankelijk van je aantal punten en dus niet van niveau! Geef je dus op of vraag aan de bar naar meer informatie.

Ben je al ingeschreven in de ladder en ben je benieuwd wie je tegenstanders zijn, kom dan langs om de squashladder van deze periode te bekijken. Wil je de ladder per mail ontvangen? Vraag dit dan aan via het contactformulier!

RACKETTOSS

Elke vrijdagavond wordt er een rackettoss georganiseerd: een vrije inloopavond waar je voor een klein bedrag mee kan squashen tegen verschillende mensen van verschillende niveau’s. Achteraf kan natuurlijk een drankje en een bittergarnituur niet missen, dus gezelliger kan het weekend niet beginnen. En mocht je nog niet genoeg squash gezien hebben de avond: op vrijdagavond worden ook de (landelijke) competitieswedstrijden gespeeld!