Corona update

UPDATE 26 JUNI

We mogen weer squashen!

Op woensdag 24 juni 2020 hebben wij vol enthousiamse de persconferentie gehoord van Mark Rutte over de Corona-maatregelen. De huidige én geplande maatregelen zijn dermate versoepeld, dat we even hebben moeten wachten op de protocollen vanuit Squash Bond Nederland (SBN) en overheid.

Niet alleen voor de squashers was de afgelopen maanden een pittige tijd, ook wij van Squash Utrecht hebben met natte ogen de leegte moeten aanschouwen. In de tussentijd hebben we weliswaar niet stilgezeten; wanneer je weer bij ons komt squashen, dan zal je merken dat het hele centrum grondig schoongemaakt is en veel een nieuw likje verf heeft gekregen, maar wat we hebben je gemist!

Wij zullen vanaf woensdag 1 juli dan ook volgens normale openingstijden de deuren openen, zodat iedereen weer lekker de baan op kan! De belangrijkste voorwaarden zetten we hieronder voor je op een rijtje:

Is een reservering van een squashbaan verplicht?
Ja, van tevoren dien je een squashbaan te reserveren. Dit kan gemakkelijk via ons online reserveringssysteem.

Kan ik materialen (racket/bal/schoenen/handdoek etc.) huren/lenen op het centrum?
Nee, dit is in deze fase helaas nog niet mogelijk.

Zijn er zaken die ik verplicht moet meenemen als ik ga squashen?
Ja, je bent verplicht om een handdoek mee te nemen, net als je eigen materiaal.
Je eigen afval neem je na afloop weer mee naar huis.

Waarom is een handdoek verplicht?
Veel spelers vegen hun handen af aan de muren/glazen wand(en). Dit is op dit moment niet toegestaan, vandaar dat je verplicht bent een handdoek mee te nemen.

Mag er ook weer gedubbeld worden?
Dubbelen in trainings- of wedstrijdvorm is alleen toegestaan voor jeugd t/m 18 jaar.

Voor alle voorwaarden verwijzen we je naar de FAQ pagina opgesteld door Squash Bond Nederland (SBN).

Voor alle abonnementhouders & strippenkaarthouders
De abonnementen en strippenkaarten van leden die in een eerder stadium hadden aangeven hun abonnement of strippenkaart tijdelijk stop te zetten dan wel op te schorten, zullen per 1 juli weer worden geactiveerd.

Voor incasso-leden die hun incasso hadden laten bevriezen betekent dit dat de incasso van eind maart (voor de maand april) verrekend wordt met de maand juli 2020 en de halve maand maart waarin niet gespeeld kon worden wordt verrekend met de maand augustus.

Wij stellen in de maand juli alle 18 banen beschikbaar voor abonnementshouders (normaal gesproken is dit alleen baan 1 tot en met 9). Dit betekent dat je meer verspreid kan squashen.

Mocht je nu meer trainingsmogelijkheden willen, dan bieden we meerdere alternatieven!
Onder begeleiding van onze clubtrainer Tom Hoevenaars mag er volgens de richtlijnen van het RIVM/OMT aan maximaal 2 personen per baan een training worden gegeven.

TEAMTRAINING
Voor competitieteams bieden we gratis trainingen aan. Wil je deze teamtraining reserveren? Mail dan naar jeroen@squashutrecht.nl o.v.v. Teamtraining, vermeld duidelijk in de mail het teamnummer en geef aan welke teamgenoten (naam+achternaam) er meedoen, en natuurlijk welke dag en tijdstip je voorkeur heeft. We raden je aan dit ruim een week van tevoren te doen, dit in verband met het afblokken van de banen.
De teamtraining wordt aangeboden voor minimaal 4 mensen op maandag- en woensdagavond om 19:45u, 20:30u en om 21:15u, dinsdag- en donderdagavond om 18:15u,19:00u, 21:15u, en zondagmiddag om 13:00u.

GROEPSTRAINING SQUASH
In plaats van de inlooplessen die Squash Utrecht normaliter aanbiedt, zal er nu een gelijksoortige, wederom gratis groepstraining komen. Wel is het hierbij van belang dat je je van tevoren online aanmeld. Dit kan via ons online reserveringssysteem door bovenin in het drop-down menu naast de datum de optie “Groepstraining SQUASH” te kiezen. Wees er op tijd bij, want het maximaal aantal deelnemers is 10.
De Groepstraining SQUASH wordt aangeboden op maandag- en woensdagavond om 19:00u, dinsdag- en donderdagavond om 20:30u en zondagochtend om 11:30u.

GROEPSTRAINING CONDITIE
De laatste weken is onder leiding van Tom een conditietraining opgezet. Door het grote succes blijven we deze training in de maand juli ook gratis geven! Het maximum aantal van 10 deelnemers blijft. Wil je meedoen, reserveer dan in baanreserveren en kies in het drop-down menu bovenin de optie “Groepstraining CONDITIE”.
De Groepstraining CONDITIE wordt aangeboden op maandag- en woensdagavond om 18:15u, dinsdag- en donderdagavond om 19:45u en zondagmiddag om 12:15u

LET OP: de teamtraining en groepstraining bieden we voorlopig gratis aan in de maand juli op basis van first come, first serve.

PERSOONLIJKE TRAINING
Uiteraard kan je ook een persoonlijke training met Tom (maximaal met twee personen) volgens het normale tarief afnemen. Hier vind je de tarieven en mogelijkheden.

Mochten er nog meer versoepelingen plaatsvinden, dan zullen we dit zo spoedig mogelijk communiceren. Houd dus je mail, onze website en social media in de gaten.

En dan hebben we tot slot nog één cadeautje voor onze abonnementhouders: Alle leden mogen in de maand juli (2020) onbeperkt gratis een huisgenoot meenemen.

Vanaf nu kan je ook weer online reserveren voor maximaal 7 dagen vooruit! We hopen je snel weer te verwelkomen bij Squash Utrecht!

Met sportieve groeten,
Het gehele team van Squash Utrecht

__________________

UPDATE 24 JUNI

Licht aan het einde van de tunnel!
Blij verrast zijn we door de persconferentie van zojuist woensdagavond 24 juni! Sterker nog, we zijn overrompeld… Naar aanleiding van de eerder besproken maatregelen hadden we een heel plan klaarstaan om naar jullie te communiceren. Nu blijkt dat de versoepelingen in sneltreinvaart doorgevoerd worden, zijn die plannen vooraf al achterhaald!

Baanreserveringsysteem, trainingen, roosters, alles kunnen we nu in een nieuw daglicht bekijken. Helaas kost dat wat tijd. Dat betekent dat we wat extra geduld van je vragen, en tevens het reserveringssysteem nog niet online is.

We zijn druk aan het werk om meer duidelijkheid te krijgen vanuit Squash Bond Nederland (SBN) en de overheid. We verwachten morgen, uiterlijk vrijdag je een mail/nieuwsbrief te kunnen sturen met de (nieuwe) vorm van squashen die mogelijk is. Houd ook onze website en social media in de gaten. We houden je dus met enig enthousiasme op de hoogte!

Met sportieve groeten,
Het gehele team van Squash Utrecht

________________

GOED NIEUWS!
Op woensdag 27 mei 2020 hebben wij kennisgenomen van het persmoment van premier Rutte namens het kabinet. Hierin is naar buiten gekomen dat het kabinet heeft besloten de squashsport per 1 juli in Nederland weer geopend kan worden mits de situatie dit toelaat.

Wij verheugen ons erop om weer open te mogen gaan. Wel is het op dit moment nog niet helemaal duidelijk onder welke voorwaarden dit kan. SBN (Squash Bond Nederland) verwacht binnenkort meer informatie vanuit het ministerie te ontvangen met de voorwaarden voor heropening van de squashcentra. Via “Topscore voor squashsport” kun je het complete nieuwsbericht lezen op de website van SBN. Zodra er meer bekend is over de heropening van onze club zullen wij je uiteraard informeren. Indien we inderdaad open kunnen is het vanaf woensdag 24 juni weer mogelijk om squashbanen te reserveren.

Alternatieve trainingen bij Squash Utrecht

Voorafgaand aan de heropening bieden wij al activiteiten aan, zodat je fit de squashbaan op kunt wanneer we open mogen. Vanaf zondagochtend 7 juni gaat de jeugdtraining weer van start. Alle jeugdleden zijn van harte welkom om van 10.00 uur tot 10.45 uur deel te nemen aan een aangepaste jeugdles buiten op ons parkeerterrein.

Voor de overige squashers bieden wij vanaf 2 juni een (conditie)training aan o.l.v. onze trainer Tom Hoevenaars buiten op onze parkeerplaats op de volgende dagen en tijden;
Zondag van 11.00 uur tot 11.45 uur en van 12.00 uur tot 12.45 uur.
Maandag van 19.00 uur tot 19.45 uur en van 20.00 uur tot 20.45 uur.
Dinsdag van 19.00 uur tot 19.45 uur en van 20.00 uur tot 20.45 uur.
Bij meer belangstelling dan wij nu aanbieden, zullen wij uiteraard meer dagen en tijden beschikbaar stellen.
Deze activiteiten worden gratis aangeboden.

Inschrijven trainingen
Inschrijven voor deze activiteiten is verplicht (behalve voor de jeugd) en kun je doen via ons normale baanreserveringssysteem op onze website squashutrecht.nl. Eenmaal ingelogd kan je boven in het scherm in het drop-down menu naast de datum kiezen voor ‘GROEPSLESSEN OUTDOOR’. Via de kalender blader je door de dagen en kan je een keuze maken en jezelf inschrijven. Er is plaats voor maximaal 10 personen per les en je mag maximaal 1x 45 minuten per dag reserveren.

Wij hopen dat jij ook blij wordt van dit goede nieuws en dat we je de komende tijd al mogen begroeten bij onze alternatieve activiteiten!

Met sportieve groeten,
Het gehele team van Squash Utrecht

________________

UPDATE 9 MEI

Beste squashers,

Met grote teleurstelling vernomen wij tijdens de persconferentie op 06 mei jongstleden het nieuws dat de corona maatregelen voor binnensporten verlengd wordt tot 1 september. Overigens is dit geen harde datum, maar wel eentje waar we voor nu rekening mee moeten houden. Het betekent vooralsnog dat wij de deuren nog niet kunnen openen op 21 mei en dus langer dicht moeten blijven.

Wij vermoeden dat dit besluit te maken heeft met de aerosolen (luchtdeeltjes), die bij transpireren vrijkomen. Overigens is dit speculatie en probeert SBN (Squash Bond Nederland) hier duidelijkheid over te verkrijgen.

Of er voor 1 september iets mogelijk is op squashgebied zal afhankelijk zijn van besluiten die de regering neemt gaandeweg het traject m.b.t. het versoepelen van de maatregelen. Wij houden je in ieder geval op de hoogte.

SBN is in overleg met het ministerie om te kijken wat er voor squash op korte termijn voor onze sport mogelijk is. Wij verwachten in de loop van volgende week iets te horen over de uitkomst hiervan.

In de tussentijd zijn wij druk bezig om Squash Utrecht een update te geven en ons voor te bereiden voor wanneer we weer open mogen. Onder andere de banen, entree en de bar worden aangepakt, schoongemaakt en geverfd.

Alle abonnementhouders die eerder aanpassing hebben aangevraagd zullen dit voor nu niet terugzien in de einddatum van hun abonnement. Wij zullen deze weer evenredig aanpassen als wij een exacte datum hebben ontvangen dat we weer open mogen gaan.

Voor nu wensen we iedereen sterkte in deze tijd, blijf gezond en we hopen iedereen zo snel mogelijk weer op een of andere manier te mogen begroeten in ons squashcentrum.

Houd vol, houd afstand en zorg in deze lastige tijden goed voor jezelf en voor elkaar.
We hopen je zo snel mogelijk weer warm welkom te heten op onze club.

Met sportieve groet,
Het gehele team van Squash Utrecht

__________________

UPDATE 24 APRIL

Jullie hebben het ondertussen waarschijnlijk al vernomen, maar wij moeten helaas t/m woensdag 20 mei gesloten blijven. Wij vinden het heel vervelend dat we jullie nog niet bij ons in het centrum kunnen verwelkomen, maar we hebben alle begrip voor de maatregelen van de overheid.

Wanneer je naar aanleiding van onze eerdere updates gereageerd had, verlengen of bevriezen we je lidmaatschap wederom met de nieuwe periode.

Er is door de Squash Bond Nederland een algemeen protocol voor de heropening van de squashcentra aangeboden bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Wij hopen dan ook dat we volgens dit protocol per 21 mei 2020 geleidelijk weer open mogen. Meer informatie hierover kan je vinden op de site van de SBN, www.squash.nl.

Houd vol, houd afstand en zorg in deze lastige tijden goed voor jezelf en voor elkaar.
We hopen je zo snel mogelijk weer warm welkom te heten op onze club.

UPDATE 1 APRIL

Op dinsdag 31 maart hebben wij kennisgenomen van de nieuwe maatregelen die het kabinet neemt tegen de indamming van het coronavirus. De reeds bekende maatregelen waarmee squashcentra tot en met 6 april op last van het kabinet gesloten dienen te blijven, zijn verlengd tot en met 28 april. Zo ook wij.

Naar aanleiding van onze vorige update hebben wij vele hartverwarmende en bemoedigende reacties mogen ontvangen. Waarvoor hartelijke dank! Een aantal leden hebben aangegeven van de compensatie regeling geen gebruik te willen maken om ons op die manier in deze tijd te steunen. Echter, wij willen je wel graag de mogelijkheid bieden om je abonnement te bevriezen vanaf 16 maart 2020 tot Squash Utrecht weer open mag. Zie voor de mogelijkheden en voorwaarden onze vorige update van 26 maart jl. hier beneden.

De maatregelen die door het kabinet zijn opgedragen hebben ook gevolgen voor de diverse competities, toernooien en andere activiteiten die door Squash Bond Nederland worden georganiseerd. Voor meer informatie hierover kijk je hier.

Uiteraard hopen wij, net als jij, dat wij zo snel mogelijk weer open mogen. Helaas is dat niet eerder dan 28 april. Wij blijven de informatie vanuit sportkoepel NOC*NSF en SBN (Squash Bond Nederland), het RIVM, de GGD, de veiligheidsregio’s en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn, scherp in de gaten houden. Zodra hieruit meer informatie komt, zullen wij dat met je communiceren. Houd dan ook goed onze website en social media in de gaten.

Zorg in deze lastige tijden goed voor jezelf en voor elkaar.
We hopen je zo snel mogelijk weer warm welkom te heten op onze club.

Met sportieve groet,
Het gehele team van Squash Utrecht

_____________________

UPDATE 26 MAART

In eerdere communicatie hebben we beloofd meer informatie te verstrekken over hoe een en ander verder moet en wanneer we weer open mogen. Wij vinden het heel vervelend dat je voorlopig nog niet bij ons terecht kan. In ieder geval niet eerder dan 7 april.

We hebben van diverse leden al vernomen dat ze geen compensatie willen/hoeven voor de gemiste weken vanwege deze overmachtsituatie. Echter, wij willen je wel graag de mogelijkheid bieden om je abonnement te bevriezen vanaf 16 maart 2020 tot ons squashcentrum weer open mag.

Voor de vooruitbetaalde abonnementen en rittenkaarthouders betekent dit dat de einddatum van het abonnement met 3 weken kan worden opgeschoven. Indien je hier gebruik van wil maken dien je een email te sturen naar info@squashutrecht.nl. Vermeld in het mailtje je voornaam, achternaam en je adres. Als we langer gesloten moeten blijven verlengen we de einddatum automatisch.
De leden die hun abonnement vooruit hebben betaald en hun abonnement hebben laten bevriezen kunnen de nieuwe einddatum in hun Baanreserveren-account zien.

Bij de meeste automatische incasso abonnementen is de maand april reeds geïncasseerd. Indien je jouw incassoabonnement wil laten bevriezen zullen wij het verschil met de eerstvolgende incasso verrekenen. De einddatum van je abonnement wordt hierdoor met eenzelfde periode opgeschoven. Indien je hier gebruik van wil maken dien je een email te sturen naar info@squashutrecht.nl. Vermeld in het mailtje je voornaam, achternaam, je adres en het IBAN-nummer waarop wordt geïncasseerd.
De leden met een incasso abonnement die hun abonnement hebben laten bevriezen zien bij de eerstvolgende incasso een verrekening met het normale termijn bedrag.

Als je gebruik wil van dit aanbod vragen we je wel dit uiterlijk 6 april 2020 aan ons te laten weten.

Wij hopen, net als jij, dat wij op 7 april weer open mogen en treffen dan ook onze voorbereidingen. Zo kan je vanaf 31 maart online weer een squashbaan reserveren voor 7 april. Als de opening wordt uitgesteld ontvang je zo snel mogelijk bericht van ons. Houd dan ook goed onze website en social media in de gaten.

Zorg in deze lastige tijden goed voor jezelf en voor elkaar.
We hopen je zo snel mogelijk weer warm welkom te heten op onze club.

___________________

UPDATE ZONDAG 15 MAART

Beste squasher/gast van Squash Utrecht,

In navolging van de richtlijnen vanuit de overheid zijn wij genoodzaakt onze deuren te sluiten per zondagavond 15 maart 18:00u. Wij volgen de ontwikkelingen en zullen jullie via website en social media up-to-date houden voor wat betreft onze openingstijden.

Graag bedanken wij je voor het begrip en de medewerking.

Met sportieve groet,
Het team van Squash Utrecht

__________________

13 MAART 2020

Beste Squasher,

Wij krijgen op dit moment een hoop vragen omtrent het corona-virus en over de maatregelen die wij bij onze club nemen om verspreiding van het virus te beperken.

Ons basisuitgangspunt is dat we de richtlijnen van het RIVM naleven. Op basis van deze uitgangspunten nemen wij maatregelen in onze clubs. Wij volgen de informatie die de overheid verstrekt op de voet en passen onze maatregelen aan waar nodig. De maatregelen hebben op dit moment met name betrekking op het beperken van verdere verspreiding van het virus en dus op extra aandacht voor een goede hygiëne.

Wat doen wij:

  • Onze medewerkers maken contactpunten extra schoon, denk hierbij aan bijv. deurklinken.
  • We hebben onze medewerkers opgedragen geen fysiek contact te maken met klanten.
  • We wassen onze handen regelmatig.

Wat kan jij doen:

  • Niet je handen afvegen aan de (glazen) wanden van de Squashbaan.
  • Regelmatig je handen wassen.
  • Niet komen squashen als je één van de volgende klachten hebt: verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts

Op dit moment blijven we open, als dit wijzigt ontvang je bericht van ons.

Graag bedanken wij je voor het begrip en de medewerking.

Met sportieve groet,
Het team van Squash Utrecht

Corona update