COVID-19 update 1 november 2020 – update 19 november

Zoals in eerdere updates al gemeld, komen wij terug op een eventuele compensatieregeling naar aanleiding van de maatregelen die vanuit de overheid op 14 oktober jl. zijn ingegaan. Wij hebben het evaluatiemoment van de overheid van eerder deze week even willen afwachten. Voorlopig blijven tot 01 december 2020 de huidige maatregelen met betrekking tot het squashen van kracht. Inmiddels is de aanvraagtijd van deze compensatie verstreken. Hieronder vind je de huidige maatregelen welke gelden binnen Squash Utrecht.

Natuurlijk begrijpen wij dat de huidige maatregelen ingrijpend zijn en dat deze het normale squashen even onmogelijk maken. Voorlopig zijn wedstrijdjes, (ladder-) competities, toernooien, etc. verboden om het Corona-virus in te dammen. Dat wil overigens niet zeggen dat squashen helemaal niet mogelijk is. We zetten de mogelijkheden nogmaals voor je op een rijtje:

Er is een maximum gesteld aan drie personen per baan, of een maximaal van vier personen per twee banen. Rouleren of wisselen is weer toegestaan volgens onze reglementen.

• Vrij spelen is toegestaan, mits op 1.5 meter van elkaar.

• Jeugd t/m 17 jaar kan vrijuit spelen.

• 1 huishouden? Vrijuit spelen!
Voor spelers uit 1 huishouden zijn er geen beperkingen en kunnen vrijuit spelen, maximaal twee personen per baan.

• Jeugdlessen blijven gewoon doorgaan.• Rackettoss wordt beperkt tot maximaal 16 personen.
Deelnemers spelen met max. 1 andere speler op 1.5 meter afstand per baan. Onderling afwisselen kan dus niet.

• De privelessen en trainingslessen Squash en Squashfit zijn vanaf 29 november beide weer beschikbaar!
Squashlessen worden gegeven met maximaal 2 personen op 1 baan. Voor leden zijn de groepslessen gratis, voor niet-leden kost deze les slechts €5,-.

Daarnaast heeft onze trainer, Stephan, een aantal spelvormen en oefeningen voor je samengesteld die je met inachtneming van de huidige maatregelen wel kunt doen op de squashbaan. Deze spelvormen met verschillende moeilijkheidsgradaties vind je bij de squashbaan en zijn vrij te gebruiken.

Tevens mag een lid GRATIS een introducé meenemen, mits hij/zij uit hetzelfde huishouden komt als het lid.

Het is voor ons superfijn om te zien dat er door jullie nog steeds fanatiek en met grote regelmaat wordt gesquasht en dat de (groeps-)lessen druk bezocht worden. Dat doet ons goed en geeft ons hoop voor de toekomst.

Wanneer je van mening bent dat je, ondanks alle geboden mogelijkheden, je abonnement toch niet kan gebruiken zoals je van te voren had verwacht, dan bieden we je het volgende ter compensatie;

Voor de vooruitbetaalde abonnementen en rittenkaarthouders betekent dit dat de einddatum van het abonnement met terugwerkende kracht vanaf 15 oktober 2020 kan worden opgeschoven. Indien je hier gebruik van wilt maken dien je een email te sturen naar info@squashutrecht.nl. Vermeld in het mailtje je voornaam, achternaam en je adres.


Indien je jouw maandelijkse incasso abonnement wil laten bevriezen zullen wij het verschil met de eerstvolgende incasso verrekenen. De einddatum van je abonnement wordt hierdoor met eenzelfde periode opgeschoven. Indien je hier gebruik van wil maken dien je een email te sturen naar info@squashutrecht.nl. Vermeld in het mailtje je voornaam, achternaam, je adres en het IBAN-nummer waarop wordt geïncasseerd.Als je gebruik wil maken van dit aanbod vragen we je wel dit uiterlijk 15 november 2020 per email (info@squashutrecht.nl) aan ons te laten weten. Wij gaan er daarna van uit dat je tot nader orde ook geen gebruik wenst te maken van onze faciliteiten.Wanneer je van de compensatieregeling gebruik wil maken, moet je abonnement niet na 14 oktober 2020 zijn afgesloten. Wij zijn van mening dat wanneer je na deze datum een abonnement hebt afgesloten je ook akkoord bent gegaan met de (squash-) mogelijkheden zoals wij ze kenbaar hebben gemaakt.

Ondanks alles vinden wij het hartverwarmend om te horen dat er veel spelers zijn die onze aanpassingen op de maatregelen zeer kunnen waarderen om binnen de mogelijkheden toch nog te blijven squashen.

Zorg in deze lastige tijden goed voor jezelf en voor elkaar. 

We zien je graag snel weer in ons centrum.Met sportieve groet, namens het gehele team van Squash Utrecht,
Jeroen Richter

COVID-19 update 1 november 2020 – update 19 november